Skip to content
Fire akvareller malet på Kunstskolen i Gerlesborg, Sverige 2024
Fire akvareller malet på Kunstskolen i Gerlesborg, Sverige 2024

Sommerens akvarelkursus bragte mig til et mere komfortabelt sted

I dag skulle turen være gået til Hven, men heldagsregn og varsler om skybrud er ikke lige i øjet, som ramme om sommerudflugt, sejltur og ø-vandring. I stedet har jeg fået tid til at se på min mappe med skitser og akvareller fra 4 dages sommerkursus i juni, på Kunstskolen i svenske Bohuslän.

Også der bød vejrguderne på tunge regnbyer og kuling af stormstyrke 🌊🌪️☔️. Derfor kunne vi ikke sidde udenfor og male; men nedkradsede hurtige skitser i landskabet, når der var en pause i bygerne.

Indenfor lærte vi at værdsatte de nedtonede farver, gråvejret kaldte frem. “I solskin bliver alting meget hårdt”, sagde akvarelkunstner og kursusleder Lars A Persson.

Ærlig talt, oplevede jeg for første gang, at jeg kedede mig en dags tid, på et malerkursus. Det slog mig, at jeg jo netop er holdt op med at male landskabsbilleder i akvarel, fordi det falder mig meget svært. Af samme grund har jeg kasseret hundredevis af akvarelforsøg gennem årene, så måske skulle jeg slet ikke være kommet. MEN kurset bragte mig til et nyt og mere komfortabelt sted, i kraft af de enkle metoder, vi blev præsenteret for, og tog i anvendelse. De kommer her – til dig, der også vil male akvarel:

  • Start altid med at skitse motivet – gerne fra flere vinkler
  • Forenkling af motivet er en velkommen dyd
  • Fordybelse sker ved at arbejde med samme tema over flere dage
  • Vælg palet, før du går i gang, 3 – 4 farver er passende
  • Husk kontrasten – f.eks. som skygge
  • Tegn med pensel fremfor blyant
Back To Top